Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alıyor ! Başvurular Sona Eriyor

Adalet Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı tarafından bir ilanını yayımlamış ve kendi bünyesinde görevlendirmek üzere stajyer kontrolör alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu personel alım ilanına başvurular bugün sona eriyor. İlan hakkında detayları ve başvuruların nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI

Adalet Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı 3 Ocak 2018 tarihinde kendi resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımlamış ve stajyer kontrolör alımı yapacağın etmiş söz konusu ilana başvurular ise 8 Ocak 2018 tarihinde başlamıştı. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular ise 19 Ocak 2018 yani bugün sona eriyor. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını bugün mesai saatleri içinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır. Adaylar aşağıdaki başvuru kılavuzunda başvuru evraklarının detaylarını öğrenebilirler.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilan için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları ve 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gereken adayların 2017 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden en az yetmiş ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu personel alım ilanında eğitim seviyesi şartı da aranmaktadır. Bu kapsamda adayların hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmalarına ilişkin şartlara haiz olmaları gerekiyor.