Personel Alımı

Adalet Bakanlığı'na 10 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Adalet Bakanlığı 10 bin personel alım detayları..

Adalet Bakanlığı 2020 yılı kamu personeli alacağını duyurdu. Alınan son bilgiye göre 10 bin personel alımında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onay verildiği ifade edildi. Kadro onayının verilmesinin ardından personel alımı için sürecin hızlandığı bilgisi geldi.

ALIM İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Konuyla ilgili alım ilanı henüz yayımlanmadı. Edinilen son bilgiye göre alım ilanının Eylül sonu ya da Ekim başında yayımlanması ve başvuruların başlaması bekleniyor. Konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığında Kamupersoneli.net sayfamıza eklenecektir.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Alım yapılacak kadrolar arasında kâtip, İKM ve mübaşir kadrolarında alım olması bekleniyor. Konuyla ilgili ilan yayımlandığında haberimize eklenecektir.

KAÇ PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı’nın 10 bin personel alımının yapılacağının duyurulmasından sonra hangi birimlere, ne zaman kaç kişi alınacağı merak edilmeye başlandı. Eylül sonu ya da Ekim başı gibi bahsedilen ilanın yayımlanması ve ortalama 10 bin civarında kamu personelinin alınması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı'na 10 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Adalet Bakanlığı 10 bin personel alım detayları..

ZABIT KATİBİ NE İŞ YAPAR?

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan zabıt katibi, merkez ve taşralarda görev yapmaktadır. Yardımcı yargı personeli olarak da adlandırılan zabıt katibi, davalarda, seçim kurullarında ve icra dairelerinde duruşma tutanaklarının tutulması, düzenlenmesi ve dosyaların yapılması konusunda oldukça önemli görevleri bulunmaktadır.

İNFAZ KORUMA MEMURU NE İŞ YAPAR?

Adalet Bakanlığı’nın İnfaz Koruma Memuru alımını bekleyenler için flaş gelişme yaşandı. Yapılması planlanan 10 bin memur alımında İKM’nin de olacağı ifade edildi. Islah evleri ve cezaevlerinde bulunanların yeme – içme ve barınma gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan personellerdir.

Adalet Bakanlığı'na 10 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Adalet Bakanlığı 10 bin personel alım detayları..

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR?

Mübaşir ise, mahkemede duruşmaya katılacak olan kişileri ve tanıkları çağıran, yargıcın emirlerini yerine getiren görevlidir. Yapılacak olan alımların içerisinde mübaşir alımının da olacağı ifade edildi.