Personel Alımı

Adalet, Gümrük ve Spor Bakanlığı KPSS Puanıyla 19 Bin 454 Kamu Personeli Alımı Yapıyor (Lise, Önlisans ve Lİsans Mezunu)

Adalet Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımladıkları alım ilanları ile çeşitli kadrolarda kamu personeli alımı yapacaklarını duyurdular. 

Bu üç bakanlık tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralaması esasına göre yapılacak. Söz konusu ilanlarda yer alan diğer detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile 3 bin 200 sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etmişti. 

Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metnine göre alımlar 2 farklı pozisyonda ve çeşitli branşlarda yapılacak. Açıklanana kadro detaylarına göre Spor Bakanlığı 1800 Antrenör ve 1400 Spor Uzmanı (1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü) alımı yapacak. 

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendisine ait resmi internet sayfası üzerinden ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı bir ilan ile memur alımı yapacağını açıklamıştı. Gümrük Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre Muhafaza Memuru, Muayene Memuru, Büro Personeli kadrolarına yapılacak alımlarda toplam 1750 personel istihdamı yapılacak. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Adalet Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile dört farklı ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre toplam 14 bin 504 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadro detayları şu şekilde,

771 sözleşmeli zabıt kâtibi, 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför, 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 5493 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra CTE tarafından yayımlanan ilanda ise 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 sözleşmeli kamu personeli.

Bu alımların dışında bakanlık ayrıca 1344 icra katibi ile 10 avukat (tam zamanlı), 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) ile Bakanlığın Merkez Atamalı Taşra Teşkilatında aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde çalıştırılmak üzere 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 personel alımı yapacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI 

3 farklı bakanlık tarafından yayımlanan memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar, Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. kurum tarafından talep edilen yaş aralığında bulunmak ve Arşiv Araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.

Bu şartların yanında kurumlar adaylardan alım yapılacak pozisuonlara göre bazı özel şartlar belirliyorlar. Bu özel şartlara haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. SÖZLEŞMELİ İNFAZ VE KORUMA MEMURU , DESTEK PERSONELİ(HİZMETLİ) VE İCRA KATİBİ BUNLARIN 3 ÜNEDE BAŞVURU YAPABİLİYORMUYUZ? YOKSA 1 TANESİNİMİ TERCİH ETMEMİZ GEREKİYOR?