Personel Alımı

Adalet, İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları Personel Alımı Yapıyorlar

İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, kadrolarında eksik bulunan pozisyonlara personel alımı için Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımladılar.

Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlıkları da kendilerine ait kurumsal internet sayfaları aracılığıyla yayımladıkları alım ilanları ile personel alımlarını adaylara duyurdular. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu bakanlıklar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarını haberimizde derledik. İşte söz konusu o alım ilanları,

HANGİ BAKANLIK HANGİ KADRODA ALIM YAPACAK?

4 farklı bakanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan açık pozisyonlar ve özel koşullara dair detaylar şöyle

İçişleri Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanında Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirmek üzere Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, DPB üzerinden duyurduğu alım ilanında en az lise mezunu Sekreter alımı yapacağını ilan etti. 

Milli Savunma Bakanlığı kendisine ait internet sitesi üzerinden yayımladığı alım ilanında sözleşmeli er ve uzman onbaşı alımı yapacağını ilan ederken Adalet Bakanlığı ise 8 farklı şehirde Bilirkişi Tercüman pozisyonuna KPSS şartsız personel alımı yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Adalet, İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar başvuru yapmadan önce ilanlarda yer alan başvuru koşullarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu başvuru koşulları ilanlarını ana başlıkları halinde sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.