Personel Alımı

Adli Tıp Kurumu KPSS Puanıyla Personel Alımı Başvuru Süreci Sona Eriyor

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla beraber ilan yayımlayan Adli Tıp Kurumu personel alım süreci sona eriyor. 2016 KPSS puanına göre 72 personel alımı yapacağını açıklayan Adli Tıp Kurumu söz konusu ilanlara başvuru yapmak isteyenler için açıkladığı son başvuru tarihi bugün. Başvuruların nereye yapılacağı, başvuruda aranan şartlar ve ilanla alakalı olarak tüm detayları sizler için paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI NELER?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı çeşitli kadrolarda kamu personeli alımı yapacağını yayımladığı ilanlarla duyurmuştu. Söz konusu kamu personeli alım ilanına başvurular 23 Şubat 2018 tarihinde (bugün) sona eriyor. İlana başvuruların ise Adli Tıp Kurumu’nun resmi web adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirileceği ifade edildi. Adayların şahsen veya e-posta yoluyla yaptıkları başvuruların dikkate alınmayacağı belirtildi. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda 3 farklı kadroya personel alımı yapılacağı ifade edildi. Açıklanan 3 kadro için toplamda 72 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edilirken, Mühendis kadrosu için 42, tekniker kadrosu için 10 ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadroları için 20 kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı.

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylardan başvurularda belirtilen şartlara haiz olmaları istenildi. Başvuru şartları uymayan adayların başvurularının geçersiz sayılacağı belirtildi.

Adaylarda aranan şartlar ise sırasıyla; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, erkek adaylar için askerlikle alakası olmamak,  657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamaları gerekmektir. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmayan adaylarla birlikte kamu haklarından mahrum olmayan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarının da olumlu olmasının gerektiği ifade edilereka daylardan istenen şartlar bu şekildedir.