Personel Alımı

Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır? EGM Bekçilik Başvuru Şartları Neler? 2019 Bekçi Alımı 8 Bin Bekçi Alımı Tıkla Başvuru Yap

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan duyurular kapsamında 81 ile 8 bin bekçi alımı yapılacak.

Ayrıca 2019/1. Dönem olarak Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine alınacak adaylardan talep edilen şartlar ve diğer tüm detaylar açıklandı.

8 BİN BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

Bekçi alımında adaylardan talep edilen belgeler şöyle;

T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport),

Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği,

Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgilendirme Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sağlık Bilgilendirme Formu müracaat yerleri açıklandığında internet ortamında yayınlanacaktır.)

Yapılacak işlemler için başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacak ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir.

Müracaatı kabul edilen adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak
kazanacaklardır.

8 BİN BEKÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

 8 Bin bekçi alımında adaylar başvurularını;

18/03/2019-01/04/2019 tarihleri arasında saat:17:00’ye kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden yapmak zorunda.

Bir Yorum