Personel Alımı

Belediyelere KPSS'li, KPSS'siz İşçi ve Memur Alımı Yapılıyor!

Belediyeler Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ya da kendilerine ait resmi internet siteleri üzerinden yayımladıkları ilanlar ile işçi ve personel alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Belediyeler tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam personel alım ilanlarında yer alan tüm detayları siz okuyucularımıza aşağıda paylaşıyoruz. İşte detaylar, 

İŞÇİ VE MEMUR ALIMI YAPAN BELEDİYELER

İşçi veya memur alımı yapmak için ilan yayımlanan belediyeler şu şekilde. Memur alımı yapacağını açıklayan belediyeler arasında, Kadıköy Belediye Başkanlığı ve Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanlığı yer alıyor. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile işçi alımı yapacağını açıklayan belediyeler ise şunlar; Seydişehir Belediye Başkanlığı, Tokat Sulusaray Belediyesi, Giresun Tirebolu Belediyesi, Erzurum Yakutiye Belediyesi ve Gümüşhane Gümüşgöze Belediyesi.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Başvuru süreci devam eden belediye personeli alım ilanlarında yer alan kadrolar arasında, Mimar, Tabip, Havuz Suyu Operatörü,  Makam Şoförü, Telekomat Bakım Sürveyanı, Şoför-Yük Taşıma, Beden İşçisi kadroları bulunuyor.

PERSONEL ALIMLARINDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Kamu kurumlarına personel alımları sırasında adaylarda aranan bazı genel ve özel şartlar bulunmakta. Personel alımlarında adaylarda aranan genel ve özel şartları aşağıda aktarıyoruz.

Genel Şartlar; 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak, görevini devamlı yapmasına engel olacak sağlık problemi bulunmamak, erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, başka bir kamu kurumunda sözleşmeli çalışıyor olmamak.

Özel Şartlar; Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda bazı özel maddelerde yer almakta. Bu maddeler arasında, eğitim şartı, belge veya sertifika şartı, tecrübe şartı yer almakta. Bu şartların yanı sıra kurumlar tarafından belirlenen farklı şartlarda bulunabilmekte. 

BAŞVURU SÜRECİ

Yukarıda detaylarını aktardığımız personel ve işçi alım ilanlarına başvuru süreçleri devam etmekte olup başvuru sürecine dair detaylı bilgi edinmek istediğiniz ilanı aşağıda vermiş olduğumuz bağlantılar aracılığıyla inceleyebilirsiniz.