Personel Alımı

Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapıyor! KPSS en az 70 puan şartı var

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilanı yayımladı. Bu ilanda KPSS en az 70 puan ile mühendis kadrosunda 2 memur alımı yapılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak yayımlanan ilanda şu ifadelere yer verildi:

“Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.”

ARANAN ŞARTLAR

Memur alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda aranan şartlara haiz olmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu doğrultuda aranan şartlar şu şekilde belirtilmiştir:

Türk Vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak yada askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartların taşımak,

BAŞVURU DETAYLARI 

Sınava girmek isteyen adaylar, http://www.konya.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzalayacakları BAŞVURU FORMUNA başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri ekleyeceklerdir. Başvurular 21 Aralık’ta başlayacak ve 25 Aralık’a kadar devam edecektir. Başvurular Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına (Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA) adresine mesai saatleri için istenilen belgeler ile yapılacaktır. 

Elektronik ortamda, Belediyemizin insankaynaklari@konya.bel.tr e-mail adresine, şahsen n veya iadeli taahhütlü posta yolu ile (Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA) adresine gönderilebilecektir. (Geciken postalardan Belediyemiz sorumlu olmayacaktır).

Başvuru kılavuzu için TIKLAYIN.