Personel Alımı

Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuruları başladı! Başvuru yapmak için tıklayınız!

Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından memur alım ilanı yayınlandı.

Geçtiğimiz haftalarda duyurusu yayımlanan 30 iletişim uzman yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak olan adaylara Ankara’da sınava tabi olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan uzman yardımcısı personel alımı detaylarına 27/11/2018 tarihli ve 30608 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği”nde yer almakta olduğu aktarıldı. Ayrıca yönetmeliğe Başkanlık resmi internet sitesi (www.iletisim.gov.tr) üzerinden erişilebileceği açıklandı. Bunun yanı sıra sınavla ilgili her türlü bilgiye (0 312) 583 58 32 (0 312) 583 58 88 telefon numaraları ile İletişim Başkanlığı internet/web sayfası aracılığıyla ulaşılabilir. 

Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuruları başladı! Başvuru yapmak için tıklayınız!

İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI SINAVI TARİHİ VE YERİ

Ön eleme sınavı 14/03/2020 tarihinde saat 10:00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır.

Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

Sınava katılabileceği tespit edilmiş ve isimleri ilan edilmiş adaylardan sınava katılma şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler giriş sınavına alınmayacaklardır. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılacaktır. Yazılı sınav puanlarına göre yapılacak sıralama sonucunda alan bilgisi yazılı sınavına katılmaya hak kazananların isimleri ile sınavın tarihi ve yeri, İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuruları başladı! Başvuru yapmak için tıklayınız!

İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI SINAVINA KATILMA ŞARTLARI

(1) Sınava başvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b) 01/01/2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren – Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden (10 kişi) – İletişim fakültelerinden (10 kişi) – Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri – 5 kişi) veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, – İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleri– 5 kişi veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

(2) Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.

(3) İlgili bölümlerden herhangi birine yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.

(4) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık (www.iletisim.gov.tr) resmi internet sitesinden ilan edilecektir.

(5) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere de yer verilecektir.

Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuruları başladı! Başvuru yapmak için tıklayınız!

BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Sınav başvurusu 13 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

(2) Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 90 (doksan) TL’dir.

(3) Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

(4) Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav 2 görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı 30 memur alımı başvuruları başladı! Başvuru yapmak için tıklayınız!

(5) Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır. (6) Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır.

İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI PERSONEL ALIM İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMHURBAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI İLANI SINAVINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ