Personel Alımı

Cumhurbaşkanlığı KPSS 50 ile 76 personel alımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden yeni bir kamu personeli alım ilanı yayınladı. İlana göre Devlet Arşivleri Başkanlığı’na 657 sayılı devlet memurları kanununun 4 maddesinin B fıkrasına göre Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına sözleşmeli (4/B) personel alımı yapılacaktır. Alınacak personeller Devlet Arşivi Başkanlığı’nın bünyesinde Ankara ve İstanbul birimlerinde istihdam edilmek üzere nitelik kodları nitelik alt kodları, ünvanları, kontenjanları ve asgari nitelikleri aşağıda belirtildiği gibi restoratör pozisyonu için mesleki uygulama sınavı, tekniker teknisyen mühendis diyetisyen ve diğer teknik hizmetler personeli pozisyonları için sözlü sınav olmak üzere KPSS 50 taban puanı ile toplam 76 adet sözleşmeli personel alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALINACAK?

3.048 TL maaşla 25 restoratör, 3.930 TL maaşla 25 tekniker, 3.269 TL maaşla 20 teknisyen, 5.211 TL maaşla 2 mühendis, 3.957 TL maaşla 2 diyetisyen ve 4.227 TL maaşla 2 diğer teknik hizmetler branşlarından toplam 76 kamu personeli alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE BAŞVURU BELGELERİNİN TESLİM YERİ

Adaylar başvurularını 02 ile 13 Aralık 2019 tarihleri arasında mesai gün ve saatleri arasında Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın resmi sitesi olan www.devletarsivleri.gov.tr internet sitesinden temin edecekleri başvuru formunu bilgisayarda doldurmak suretiyle imzalı ve fotoğraf yapıştırılmış şekilde elden veya Posta yoluyla Devlet Arşivleri Başkanlığının gayret Mahallesi 95 Sokak No 30 680 Yenimahalle/Ankara adresine göndereceklerdir. Başvuru formuna yapıştırılmış vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olacaktır. Postadaki gecikmeler ve giriş sınavı duyurusunda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adaylar başvuru sırasında sadece bir ili ve bir pozisyonu tercih edebilecektir. Birden fazla tercihte bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar başkanlığımızın internet sitesinde duyurulacaktır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların duyuruda belirtilecek tarihleri arasında C maddesinde belirtilen sınav başvuru belgelerini Devlet arşivleri başkanlığına elden veya posta yolu ile eksiksiz olarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar teslim etmeleri veya ulaştırmaları şarttır.

GİRİŞ SINAVI BAŞVURU BELGELERİ

KPSS sonuç belgesi erkek adaylar için askerlik durum belgesi

www.devletarsivleri.gov.tr adresinden temin edilecek fotoğraflı özgeçmiş ve yine güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Varsa yabancı dil puanı gösteren belgenin aslı veya onaylı sureti

Diplomanın veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı noter ya da mezun olunan üniversiteden onaylı sureti veya e Devlet çıktısı

4 adet vesikalık fotoğraf

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvurular tamamlandıktan sonra adaylar başvurdukları pozisyon için aranan 2018 yılı KPSS B Grubu KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türleri esas alınarak en yüksek puana sahip adaylardan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup pozisyonlar esas alınarak her il için ilan edilen pozisyon sayısının 4 katı kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Giriş sınavı şekli ve konuları sınava girmeye hak kazananlar Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın Gayret Mahallesi 95. Sokak No:3 Yenimahalle/Ankara ve Osmanlı arşivi Külliyesi İmrahor Caddesi Sadabat mevki Kağıthane/İstanbul da sözlü sınava ve mesleki uygulama sınavına tabi tutulacaklar. Restoratör pozisyonu için mesleki uygulama sınavı yapılacaktır. Tekniker teknisyen mühendis diyetisyen ve diğer teknik hizmetler personeli pozisyonları için ise sadece sözlü sınav uygulaması yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet Arşivleri Başkanlığı adaylardan genel ve özel nitelikler talep edecek. Bu bağlamda adaylardan genel olarak,

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Alım kadrolarına göre Lise, Ön Lisans ve Lisans eğitimi veren ilgili eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

Herhangi bir başka kurum veya kuruluşta görev yapmıyor olmak,

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,

Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile ( 01 Ocak 2020 ) 35 yaşını doldurmamış olmak,

KPSS EN AZ 50 PUAN İLE ALIM YAPILACAK!

Devlet Arşivleri Başkanlığı alımını yapacağı kadrolar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı talep ediyor. Bu kapsamda adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

Diğer tüm detayları görüntülemek için burayı tıklayınız