Personel Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 126 Memur Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 126 memur alımı yapacağını ifade etti. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 126 memur alım ilanının yayımlanmasının ardından adaylar akıllarına takılan soruları sitemize mail yolu ile ilettiler. Kamupersoneli.net olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi 126 personel alımına kimlerin başvuru yapabileceğini başvuruların nasıl ve ne zamana kadar yapılacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ALINACAK PERSONEL

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımında 26 adet Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 adet Stajyer Hava Trafik Kontrolörü kadrolarına personel alımı yapılacağı ifade edildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına; T.C. vatandaşı olan, 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olan, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olan, ICÂO ANNEX’l kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu alan, İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgeleyen, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmayan, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olan adaylar başvuru yapabilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular 22 Mayıs 2017 tarihinde başladı ve 9 Haziran 2017 mesai bitimine kadar devam edecektir. Başvurular Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.