Personel Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Personel Alımı Yapacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, verdiği ilanda, 88 personel alacağını açıkladı. Asistan ve Hava Trafik Kontrolü pozisyonuna 25, Stajyer Hava Trafik Kontrolü pozisyonuna ise 63 personel alınacak.

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan
 

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olma şartı aranıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesini’nin verdiği ilanda, pozisyonların 5 katı kadar aday, bilgisayar destekli seçme sınavına ve sözlü sınava çağırılacaktır.

Başvurular 29 Ağustos-30 Eylül 2016 tarihleri arasında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’na yapılacaktır.

Personel alımı başvuruları için gerekli belgeler:

Diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,
2 adet vesikalık fotoğraf,
KPSS sonuç belgesi,
YDS’den 70 aldığını gösterir belge,
Aday başvuru formu,
Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Sınav Konuları:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı, Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç

boyutlu düşünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden

hazırlanmış veri tabanı kullanılarak yapılır.
 

Yazılı sınavlar, Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluşur.
 

Sözlü sınavlar, Adaylarının sesli iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve İngilizce mülakatı içerir. 

Alınacak personeller, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Süleyman Demirel, Ş.Urfa GAP, Şırnak, Tekirdağ Çorlu, Uşak, Van Ferit Melen, Gaziantep, Atatürk, Trabzon, Erzurum havalimanları olmak üzere, toplamda 25 havalimanında çalışacaktır.