Personel Alımı

Devlet Kurumları KPSS Puanıyla 410 Büro Personeli Alıyor (Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu)

Kamu kurum ve kuruluşları ilgili birimlerinde görevlendirmek adına personel alım ilanı yayımlıyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza kamu kurumları tarafından yayımlanan Büro Personeli alım ilanlarını derledik. İşte detaylar,

BÜRO MEMURU ALIMI YAPACAĞINI DUYURAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilanlar arasında yer alan ve Büro Personeli alımı yapacağını duyuran iki kurum bulunuyor. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre yapılacağı duyurulan alımlara en az lise mezunu olmak kaydıyla farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar başvuru yapabilirler. 

Bu kapsamda alım yapacağını açıklayan kurumlar şöyle, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 318 Büro Memuru alımı yapacağını duyururken, Sahil Güvenlik Komutanlığı 92 Büro Personeli alımı için ilan yayımladı. 

İLANLARA GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

İki farklı kurum tarafından yayımlanan Büro Personeli alım ilanlarına başvuru yapacak tüm adaylar için geçerli olan başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

Bu koşulların dışında kurumlar söz konusu pozisyon için kendilerince belirledikleri baı özel şartlar talep ederler. Bu şartlara haberimizin altında yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

İlanlara genel başvuru koşulları şöyle, 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak, alım yapılacak kadroya göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak, kurumlar tarafından talep edilen KPSS puan şartını sağlamak. 

İLANLARA İLİŞKİN DETAYLAR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, 318 Büro Personeli alım ilanına önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, 32 Büro Personeli alım ilanına lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. 

İlanlara dair tüm ayrıntıları haberimizin altında yer alan bağlantılara TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Büro Personeli alım ilanına 17 Nisan tarihine kadar yapabileceklerdi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanı için açıklanan son başvuru tarihi ise 30 Nisan olarak duyuruldu.