Personel Alımı

Devlet Kurumlarına 358 Düz Memur Alımı Yapılacağı İlan Edildi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayımladığı bir duyuru ile KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunu yayımlamıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre merkezi atamalar ile çok sayıda pozisyonda alım yapılacağı ilan edildi. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza KPSS 2018/1 Merkezi Atamaları ile Memur alım ilanı yayımlayan kurumlar ve diğer detayları derledik. 

MERKEZİ ATAMA İLE MEMUR ALIMI YAPAN BAZI KURUMLAR

Adayların aşağıda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Bu kapsamda merkezi atama ile Düz Memur alımı yapacağını ilan eden kurumlar arasında, Avrupa Birliği Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gibi kurumlar bulunuyor. 

KADRO DETAYLARI

Yukarıda yer alan kurumlar ve bizim yukarıda yer vermediğimiz kurumlar tarafından yayımlanan merkezi atama Memur alım ilanlarına adir detaylar şu şekilde, Devlet kurumları merkezi atamalar ile önlisans mezunu 132, lisans mezunu 226 Memur alımı yapacaklarını ilan ettiler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Merkezi atamalar ile yapılacak olan Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların Devlet Memurları Kanunu ile alım yapacak kurum tarafından belirlenen özel koşulları sağlamaları gerekiyor. Bu koşullar ana hatlarıyla şu şekilde,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Bu şartların dışında alım yapacağını ilan eden kurumlar adaylar özel şartlar talep edebilir. Bu şartlara aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla ulaşabileceğiniz tercih kılavuzundan görüntüleyebilirsiniz. 

BAŞVURU SÜRECİ

Merkezi atama tercihleri ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden 5 Temmuz tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru detayları, yayımlanan tercih kılavuzu ve diğer detaylar için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Düz Memur alım ilanları ve ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. puanlar 82 ye düşmez mi acaba. türkiyede memur olmak ne zor. bu kadar zorlukla atanıyorsun başına veriyorlar lise mezunu müdür yada hizmetli kadrosu..iş yapmaz iş yaptırıyor. Allah devletİme yârdim etsİn. şu müdür vekkİllerİ lİselİlerden kurtarin ya.