Personel Alımı

Devlet Kurumlarına 429 Sözleşmeli Kamu Personeli Alınıyor (KPSS'li/KPSS'siz)

Devlete bağlı kurumlar kendilerine ait internet siteleri üzerinden veya Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden personel alımı için ilan yayımlıyorlar. 

Kamu kurumları tarafından yayımlanan bu sözleşmeli personel alım ilanlarını ise siz okuyucularımıza mobil uygulamamız ve sosyal medya sayfalarımız ile anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza kamu kurumları tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam eden sözleşmeli personel alım ilanlarını aktarıyoruz. İşte detaylar,

429 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Kamu kurumları tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanlarında 429 personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

En az lise mezunu adayların başvuruda bulunabileceği kadrolar bulunan personel alım ilanlarında ayrıca önlisans ve lisans mezunu adayların da başvurular yapabileceği pozisyonlar bulunuyor. 

Yayımlanan ilanlar ile ilgili detaylar şu şekilde,

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden sözleşmeli personel alımı yapacacağını yayımlanan kurumlar şöyle, 

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Balıkesir Erdek Belediye Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türk Standartları Enstitüsü, Zafer Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda alım yapacağını duyuran kurumlara ilişkin detayları siz okuyucularımıza aktardık. Bu kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında, ilanlara başvuruda bulunacak adayların belirlenen başvuru koşullarını sağlamaları gerektiği bildirildi. 

Söz konusu kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan tüm koşulları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. İlanlarda bulunan özel koşullara ise haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

İlanlara genel başvuru koşulları şu şekilde, 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan koşulları sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik Araştırması ve Arşiv Soruşturması sonucunun olumlu olmak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak.

Ayrıca yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen özel koşullar arasında, alım yapılacağı ilan edilen unvana göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olması (söz konusu ilanlarda en az lise mezunu olmak kaydıyla her eğitim seviyesinden mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği pozisyonlar yer alıyor) ve kurum tarafından talep edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartını sağlamaları talep edilebilir.