Personel Alımı

Devlet Su İşleri (DSİ) KPSS’siz en az lise mezunu 500 personel alımı yapacak! DSİ iş başvurusu nasıl yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Devlet Su İşleri (DSİ) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un kamu işçi alımı kategorisinde yeni personel alım ilanları yayınladı. Yayınlanan ilanlara göre DSİ, İŞKUR aracılığı ile toplamda 500 personel alımı yapacak. Alınacak personeller, DSİ’nin bünyesinde Merkez ve Taşra teşkilatında kadrolu işçi olarak istihdam edecektir.

DSİ personel alımı farklı meslek guruplarından yapılacak olup, iş başvurusundan bulunmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları ve ilan içeriğinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

DSİ iş başvurusu için adaylardan KPSS şartı istenmemektedir.

İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DSİ personel alımı başvuruları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Açık Kamu İş İlanları bölümünde 05.11.2019 tarihinde ilan edilecek ve 5 gün ilanda kalacaktır. Talebimiz ilan edildikten sonra ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr) aracılığıyla yapacaktır.

HANGİ İLLERE PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Ankara, Adana, Samsun, Erzurum, Elâzığ, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Van, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Aydın, Trabzon Kastamonu, Kars, Balıkesir ve Artvin olmak üzere 25 şehirde bulunan DSİ bölge müdürlüklerinde personel alımı yapılacaktır.

DSİ HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALACAK?

Greyder operatörü, dozer operatörü, ekskavatör operatörü, yükleyici operatörü, ağır vasıta ustası, motor ustası, demir kaynak ustası, oto elektrik ustası, ağaç işleri ustası, çarkhane ustası, döşeme, ustası, kaporta ustası, boya ustası, tesisat elektrik ustası, sondaj işçisi, şoför (ağır vasıta) src 4 belgeli, Şoför (ağır vasıta) src 5 belgeli, treyler operatörü, mesleklerinden alınacaktır.

DSİ’ye atanacak personeller yukarıda belirtilen pozisyonunda istihdam edilecektir.

Devlet Su İşleri Kurumuna ataması yapılan personel 3 yıl süreyle nakil talebinde bulunamayacaktır.

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen (kamupersoneli.net) adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav; yazılı ve sözlü (uygulamalı) yöntemlerden her ikisi de kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır.

Kurumumuza ataması yapılan personel 4 ay deneme süresine tabi tutulacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak.

Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporu alabilecek durumda olmak.

Askerlik ile ilişiği bulunmamak.

İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 3 yıl süreyle çalıştığını belgelendiren; SGK’dan hizmet bildirim cetveli dökümü, çalışma belgesi, bonservisten en az birine sahip olmak.

İlan tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak.

İş yeri ilgili Bölge Müdürlüğü Merkezi olacaktır.

DSİ’nin resmi personel alım ilanını görüntülemek için burayı tıklayınız