Personel Alımı

DİB Kurum İçi İlçe Müftüsü Alımı İçin Sınav İlanı Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir sınav ilanı yayımlandı. Yayımlanan sınav ilanında kurum içi 35 ilçe müftüsü alımı yapılacağı vurgulandı.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda ilçe müftüsü alımı için yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınav uygulanacağı da vurgulandı. 

BAŞVURU DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak sınav ilanına başvuru yapacak olan adayların 29 Ağustos 2018 ile 11 Eylül 2018 tarihleri arasında mesai saatleri içinde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başkanlık merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. Peki adaylardan hangi belgeler istenecektir? İşte başvuru belgeleri:

GENEL ŞARTLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav ilanına başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Şu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3. En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,

4. İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,

5. Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış olmak,

6. İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmamak,

7. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak,

8. Erkek olmak