Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 5000 Sözleşmeli Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından istihdam edilecek 5000 Sözleşmeli Personel alımı için yapılan ilan duyurusu Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından da geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)’nın taşra teşkilatında açıkta bulunan sözleşmeli imam-hatip pozisyonlarına 2014 KPSS puanları esas alınarak 5 bin 4-B sözleşmeli imam-hatip alımı gerçekleştirilecek. Başvuru şartları ve başvuru hakkında detaylı bilgi kamu haber merkezinde.


Başvuru Tarihleri

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında istihdam edilecek olan 5000 sözleşmeli personel alımı başvuruları 8 Haziran-22 haziran 2016  tarihleri arasında arasında internet üzerinden yapılması gerekmektedir.

Başvurumu Nereye Yapacağım?

Diyanet İleri Başkanlığı tarafından Taşra teşkilatında istihdam edelecek olan 5000 personel alımı için başvurularhttps://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden elektronik başvuru olarak 22 Haziran Cuma gününe kadar yapılabilecektir.

Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı 5000 Sözleşmeli Personel Alımı için başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı DMK’nın 48 Maddesindeki belirtilen şartları taşıması, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olması,  DİB bünyesinde teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmaması, Lisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olması, İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmaması gerekiyor.

Bir Yorum

  1. Sözlü ne zaman açıklanacak kaç gündür bekliyoruz artık lutfen açıklanırmi

  2. imam hatip lisesi mezunuyum yaşım 39 bende dib bünyesinde çalışmak istiyorum

  3. bende kpssye kasımda giricem inşllh .fakat dhbt ye başvuru yapmadım. acaba diyanetin başka bir bölümünde görev alabilirmiyim veya tercih edebilirmiyim. mesela diyanet yayınevi kitap satışı, veya başka bişey