Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 60 personel alım ilanına başvurular başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 60 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

Sınav usulüne göre gerçekleştirilecek alımlara yönelik olarak Lisans mezunları için 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı baz alınacak ayrıca önlisans mezunları için ise 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) en az 50 puan almış adayların başvuru yapabilecekleri açıklandı.

Diğer yandan ilan metninde yer alan kadro detaylarını ve başvuru yapacak adaylardan talep edilen şartları derledik.

DİB 60 KAMU PERSONELİ ALIM İLANI DETAYLARI

DİB tarafından yayımlanan kamu personel alım ilanı kapsamında 9 farklı pozisyonda personel alımı yapılacak.

Ayrıca kurum tarafından belirtilen kadro detayları ve istenilen eğitim şartları söyle;

Önlisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar; Büro Personeli, Muhabir, Tercüman, Kameraman, Yönetmen.

Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolar arasında ise; Mütercim Tercüman, Tashihçi, Redaktör, Muhabir, Büro Personeli ve Dizgi Operatörü kadrolarına yer verilmiş durumda.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DİB tarafından yayımlanan ilana başvurular 24 Eylül 2018 tarihinde (bugün) başladı ve 5 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.

Kuruma başvuruların il müftülüklerine şahsi olarak başvuru yapmaları gerekiyor. Adayların başvuru şartları arasında talep edilen belgelere eksiksiz olarak tamamlamaları istenildi.

GENEL ŞARTLAR NELER?

İlana başvuruda bulunacak adayların 9 farklı kadroda talep edilen pozisyon için ayı ayrı belirtilen özel şartlara haiz olmaları istenildi.

Bu kapsamda ilan metninde yer alan genel başvuru şartları arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartlarına uyumlu adayların başvuru yapması gerektiğine yer verildi.

Diğer yandan KPSS şartı olan unvanlarda önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-93 puan türünden, lisans mezunları için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan alınmış olması açıklandı.

Bir Yorum