Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), resmi sitesinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan ilana göre; Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7. derece 7 adet müfettiş yardımcılığı kadrosuna sınavla personel alınacak.

Sınava başvuru yapacak adayların, 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan genel şartlar ile talep edilen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Adayların en az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş olmaları, 16 Ocak 2018 itibaryle 35 yaşını doldurmamış olmamaları, vaiz ve dengi pozisyonlarda en az 2 yıl görev yapmış ve sınav ilanı itibariyle Başkanlıkta hala görev yapıyor olmaları gerekiyor.

Ayrıca, sağlık durumu her türlü iklimde görev yapmaya elverişli, son beş yıl içerisinde aylıktan kesme, on yıl içerisinde de kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak da aranan diğer şartlar arasında yer alıyor.

Daha önce Müfettiş Yardımcısı alım sınavına başvuru yapıp iki defa başarısız olan adaylar sınava başvuru yapamayacak.

SINAV BAŞVURULARININ YAPILMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı alım sınavına başvuru yapacak adaylar, 5 Ocak 2018 mesai bitimine kadar istenilen belgeler ile birlikte  Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına şahsen ya da posta yoluyla yapılacak.

Başvuru için; başvuru dilekçesi, askerlik durum belgesi, diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf, adli sicil kaydı, özgeçmiş.

SINAV SÜRECİ

Müfettiş Yardımcısı alım sınavı yazılı ve sözlü iki aşamada yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacak. 

Yazılı Sınav Konuları: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Başkanlığın diğer mevzuatı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkçe Kompozisyon ve Arapça.

Sözlü Sınav Konuları: Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Anlamı, Tefsir, Hadis, Akait, Fıkıh, Siyer-i Nebi, Türk-İslam Tarihi, Genel Kültür ve Yazılı Sınav Konuları. 

YAZILI SINAV

16 Ocak 2018 Salı günü Saat: 14:00’da Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak. Yazılı sınavı kazananlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yaw Allah aşkınaa imam alımıı ne zaman perişaan olduukk yol paramız yok cebimizde ya