Personel Alımı

DPB'de 303 Kamu Personeli Alımı İçin İlan Yayımlandı

Devlet Kurumları kamu personeli alım ilanlarını DPB’de yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyorlar. Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza söz konusu kamu personeli alım ilanlarını anlık olarak aktarıyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza devlet kurumları tarafından yayımlanan alım ilanlarını derledik. Bu alım ilanlarında KPSS puan sıralaması esasına göre ve KPSS şartsız başvuru yapılabilecek memur ve işçi kadroları bulunuyor. İşte detaylar,

10 AĞUSTOS TARİHİNDE YAYIMLANAN KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI

DPB’nin internet sayfası üzerinden 4 farklı kurum kamu personeli alımı için ilan yayımladı. Söz konusu bu alım ilanlarıda yer alan genel kadro detayları ise şöyle;

Bu kamu kurumları arasında Kişisel Verileri Koruma Kurumu tek bir kadrodan 35 kamu personeli alımı yapacağını açıkladı. 70 KPSS puan şartıyla yayımlanan ilana üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek. 

Atatürk Üniversitesi 8 farklı pozisyonda 152 sağlık personeli alım ilanı yayımladı. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği sağlık personeli alım ilanına başvurular için ise KPSS’ye girmiş olmak yeterli. 

Süleyman Demirel Üniversitesi ‘de yayımladığı bir ilan ile 100 işçi alımı yapacağını ve alımların 94’ünün normal, 4’ünün engelli ile 2’sinin de eski hükümlü vatandaşlar arasından olacağını duyurdu. 

Yunak Belediye Başkanlığı ‘da yayımladığı ilanında 16 memur ve işçi alımı yapacağını ilan etti. İlana göre belediye memur kadrolarına başvurularını 60 KPSS şartıyla işçi kadrolarına başvuruları ise KPSS şartsız yapacak. 

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARINA GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşulları ile kamu personeli alımı için ilan yayımlayan kurumların alım yapacakları kadrolarda göre belirledikleri özel başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

Özel olarak belirlenen başvuru koşulları arasında, alım yapılacak unvanın gerektirdiği eğitim şartı, kurum tarafından talep edilen asgari KPSS puan şartının sağlanması, bazı kurumlara tarafından belirlenen yaş sınırı şartı ve deneyim şartı gibi şartlar bulunuyor. 

Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşulları; Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor.

Bir Yorum

  1. Van dan slm ben ambulan şöförlük için baş vuru yapıyorum alim yok diyorlar acaba nezaman alim olacak lütfen bilgi verin tşkrler