Personel Alımı

DPB'de Yayımlanan Sözleşmeli ve Kadrolu Memur Alım İlanları (22 Ekim 2018)

Devlete bağlı çok sayıda kurum, DPB üzerinden yayımladıkları ilanlar ile çeşitli kadrolarda personel alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza söz konusu personel alımlarını anlık olarak aktarıyoruz. Bu haberimizde de siz okuyucularımıza yeni hafta başta başı itibariyle başvuru süreci devam eden sözleşmeli personel ve memur alım ilanlarını derledik. 

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDEN MEMUR ALIM İLANLARI

Kamu kurumları tarafından Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlayan ve başvuru süreci devam eden kamu kurumlarının listesi şu şekilde, Yozgat Bozok Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü.

Kadrolu Memur alımı için ilan yayımlayan ve başvuru süreci devam eden tek bir kurum bulunuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu. 

Bu alımların dışında ayrıca KPSS B Grubu Memur alım ilanları grubunda da Abana Belediye Başkanlığı, Fatih (İstanbul) Belediye Başkanlığı ve Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’nın memur alım ilanları yer alıyor. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE KADROLU MEMUR ALIM İLANLARI

Devlet kurumlarında görev almak isteyen adayların kadrolu memur ve sözleşmeli personel alım ilanlarına başvuruda bulunmaları için öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

DMK’da yer alan genel başvuru koşullarını sağlayan adaylar daha sonra memur ve personel alım ilanlarında alım yapılacak kadrolar için ayrı ayrı belirlenmiş tüm özel koşulları sağlamaları gerekiyor. İşte detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak. 

Bir Yorum

  1. Eşim uzman erbasliktan ayrildi memuriyet hakkini kullanabilmek icin gel gelelimki surekli bi kpss alimiyla var basvuramiyoruz bizim olayimiz farkli ama bu seferde torpil gerekiyor halen esim bi kuruma yerlesemedi eger haklariysa neden torpil