Personel Alımı

DPB'de Yayımlanan ve Başvuru Süreci Devam Eden Kamu Personeli Alım İlanları

Devlete bağlı kurumlar, farklı platformlar aracılığıyla yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacaklarını adaylara duyuruyorlar. 

Söz konusu bu alım ilanları farklı kamu kurumları tarafından yayımlanmakta olup, ilan metinlerinde çeşitli eğitim seviyelerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar yer alıyor. 

Personel alım ilanın DPB aracılığıyla yayımlayan ve sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan eden kurumlar ve yayımladıkları ilanların detayları şu şekilde,

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI YAYIMLAYAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden sözleşmeli personel alım ilanı yayımlayan 7 farklı kurum bulunuyor. İlan yayımlayan kurumların listesi şu şekilde,

Kadıköy (İstanbul) Belediye Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, PTT

Bu kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında farklı kadrolarda personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu kadrolara genel olarak, Diyetisyen, Şoför, Büro Personeli, Gişe Personeli, Yurt yönetim Memuru, İdari Memur, Hemşire, Mühendis ve Uzman Personel. Açıkladığımız bu kadrolar genel kadrolar olmakla beraber ilan metinlerinde bu kadroların dışında da pozisyonlar yer almaktadır. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlete bağlı kurumlar tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru da bulunacak adayların, genel personel alımı başvuru koşullarına ve ilan metinlerinde yer alan özel koşullara haiz olmaları gerekiyor. 

Genel Başvuru Koşulları

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, . Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

Özel Başvuru Koşulları

İlan metninde yer alan ve alım yapılacağı açıklanan kadroya göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak, varsa KPSS puan şartını sağlamak, adaylardan talep edilen yaş aralığında bulunmak, kurum tarafından isteniyorsa ikamet, deneyim, hizmet ve sertifika şartlarına haiz olmak ve ilan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.