Personel Alımı

DPB'de Yayımlandı! En Az 50 KPSS Puanıyla İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alınıyor

En az 50 KPSS puanıyla itfaiye eri ve zabıta memuru alımı için ilan yayımlandı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ialn metni içerisinde ise adaylardan talep edilen genel başvuru şartlarına yer verildi. Peki genel başvuru şartları neler? İşte detaylar.

HANGİ KURUMA ALIM YAPILIYOR?

Yayımlanan ilan metni içerisinde yer alan detaylara göre;

“Kırşehir İli Mucur Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

KADRO DETAYLARI

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu DPB’de yayımlanan ilanın genel başvuru şartları arasında ise;

“Adaylar başvuruları Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapması gerekmektedir. Posta ve benzeri araçlarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve adaylar yalnızca bir unvan için başvuruda bulunabilecektir.

İlan edilen memur kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak” şartları yer aldı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların başvurularını 16 Temmuz 2018 tarihinden 25 Temmuz 2018 Çarşamba gününe kadar yapmaları gerektiği ifade edildi.

Ayrıca adayların başvuru belgelerini Mucur Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerektiği belirtildi.