Personel Alımı

DPB ve İşkur Aracılığıyla 1887 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor

Kamu kurum ve kuruluşları Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu kapsamda alım ilanı yayımlayan kamu kurumlarının bazıları adaylardan KPSS puan şartı talep ederken bazı kamu kurumları adaylardan KPSS şartı istemiyor. İşte bu alım ilanlarına dair tüm detayları sizlere aktarıyoruz. 

KAMU PERSONELİ ALIMI YAPAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzeri üzerinden memur alım ilanı yayımlayan kurumlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çankırı Çardaklı Belediyesi, Yükseköğretim Kurulu, Üniversitesiler, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğü bulunuyor. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden ilan yayımlayan kamu kurumları arasında ise belediye başkanlıkları, il özel idareleri, çok sayıda askeri kurumlar, il tarım müdürlükleri, öğretmenevi, polisevi gibi kamu kurumları bulunuyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Bilindiği üzere yayımlanan ilanlara alım yapılacak personellerden, başvuru şartları talep edilir. Devlet kurumlarına yapılan alımlarda adaylardan talep edilen ilk koşullar adayların Devlet Memurlarrı Kanunu’nda yer alan ve tüm adaylar tarafından sağlanması istenen koşullardır. Bu koşulların dışında ayrıca kurumların kendilerine ve alım yapacakları unvanın gereklşliklerine göre belirledikleri koşullarda bulunmakta. İşte söz konusu koşullar;

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak. Ayrıca yukarıda yer alan kurumlar alım yapacakları kadrolara göre özel koşullar talep edebilir. Adayların bu koşulları da sağlamaları gerekiyor.