Personel Alımı

DPB ve İŞKUR'da yayımlandı! İçişleri, Sağlık ve Kültür Bakanlığına 1694 Kamu Personeli Alınıyor

3 farkı bakanlık yayımladıkları alım ilanları ile kadrolarında eksik bulunan pozisyonlara kamu personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza bu İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın yayımladığı kamu personeli alım ilanlarına dair detayları aktarıyoruz. İşte bilinmesi gereken ayrıntılar;

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İçişleri Bakanlığı, DPB’de yayımladığı kamu personeli alım ilanında toplam 72 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık yayımladığı alım ilanında İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kadrolarına sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. 

Sağlık Bakanlığı kendisine ait resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı kamu personeli alım ilanında 1527 Başasistan alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. İlana başvuru koşullarına dair detayları haberimizin altında yer alan bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan alım ilanlarında farklı şehirlerde bulunan çalışma alanlarına kamu işçisi alımı yapılacağı belirtildi. Alım yapılacak şehir ve kadroya göre değişen ilanlara aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan bu alım ilanlarına başvuru yapacak adayların genel ve özel başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu başvuru koşullarına dair detaylar şu şekilde,

Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak.