Personel Alımı

DSİ, TCDD Genel Müdürlüğü ve Aile Bakanlığı 60 KPSS Puanıyla Kamu Personeli Alıyorlar

Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu kurumları tarafından personel alım ilanları yayımlanıyor. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza 3 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını derledik. Söz konusu alım ilanları arasında normal vatandaşların, engelli vatandaşların ve terörle mücadele kapsamında yaralanan vatandaşların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar bulunuyor. 

İlan metinlerinde yer alan bu detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

İŞKUR KAMU GRUBU PERSONEL ALIM İLANLARI

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, İŞKUR üzerinden yayımladığı personel alım ilanında Batman, Diyarbakır, Elazığ, Ankara, Burdur, Denizli, İstanbul, Kayseri ve Kocaeli şehirlerinde personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alım ilanında 16 personel alımı yapılacağı ilan edilirken alımların Raylı Sistemler Sinyalizasyon Bakım ve Onarımcısı, Tren Teşkil İşçisi, Mekanik Vasıta Tesis Cihaz Vinç Operatörü kadrolarında olacağı duyuruldu. 

DSİ tarafından yayımlanan personel alım ilanında ülke geneli Aşçı Yardımcısı, Telefon Santral Operatörü ve Puantör kadrolarından personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayımladığı bir ilanda 3 farklı birimle toplam 11 personel alımı yapılacağı ilan edildi. Alımların Büro İşçisi kadrosuna yapılacağı belirtilirken başvuruların 8 Kasım tarihine kadar devam edeceği açıklandı. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu kurumlarınca yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını iki farklı şekilde yapabilirler. Bu yollardan ilki adayların başvurularını İŞKUR’un internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapmaları şeklinde olurken diğer bir yöntem ise bizzat başvuru. Adaylar İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla da başvurularını gerçekleştirebilirler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

TCDD İşletmeli Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ve Aile Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen başvuru koşulları.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olması, ilgili Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türünden en az 60 KPSS puanı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, bazı pozisyonlar için belirlenen deneyim şartının karşılanması. Kadrolara göre belirlenen eğitim şartının sağlanması. Adayların bu şartların dışında adaylardan ayrıca yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olması, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmaması, erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olması, yapmış sayılması veya tecilli durumda olması koşullarına da haiz olmaları gerekiyor. 

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN

3 farklı kurum tarafından İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirler. 

Aile Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan detayları için TIKLAYINIZ

DSİ tarafından yayımlanan ilan detayları için TIKLAYINIZ

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilan detayları için TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA
 

Bir Yorum