Personel Alımı

Düşük KPSS Puanıyla ya da KPSS'siz 22 Bin 486 Kamu Personeli Alımı için Süreç Devam Ediyor

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza DPB’de yayımlanan tüm memur alım ilanlarını derledik. 

Başvuru süreci devam etmekte olan bu ilanlar arasında ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanları ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan polis alım ilanlarını da ekledik. 

DPB ÜZERİNDEN YAYIMLANAN KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI

DPB’nin kamu kurumları tarafından yayımlanan iş ilanları sayfasında yer alan ilanlar arasında alım yapacağını duyuran çok sayıda kurum buluyor. Bu kurumlar arasında bazıları sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan ederken bazı kadrolu memur alımı yapıyor. 

Alım yapacağını ilan eden ve başvuru süreci devam eden kurumlar şöyle,

Belediye personeli alım ilanları yayımlayan kurumlar, Fatih (İstanbul) Belediye Başkanlığı Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Enez Belediye Başkanlığı, Orhaneli Belediye Başkanlığı, Ümraniye Belediye Başkanlığı, Doğanhisar Belediye Başkanlığı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ve bazı üniversiteler.

Kadrolu memur alım ilanları yayımlayan kurumlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kamu Denetçiliği. 

Bu kurumların dışında EGM 10 bin polis alımı, MSB ile 12 binden fazla askeri personel alımı gerçekleştiriyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen koşullar

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor.