Personel Alımı

EGM 65 KPSS Puanıya Memur Alımı Başvuruları Başladı (Lise Mezunu)

Emniyet Genel Müdürlüğü daha önceden yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını açıklamış ve bu alımlar için 2017 yılının son aylarında ilana çıkmıştı. 

EGM yayımladığı yeni ilanında söz konusu kadro için tekrar başvuruların alınacağını duyurmuş ve ilana başvuruların 5 Mart tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

Yayımlanan ilanda yer alan açık pozisyonlar, ilana başvuru koşulları ve başvuru sürecine ilişkin detaylar şu şekilde,

EGM MEMUR ALIM İLANI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Devlet personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanında yer alan detaylara göre, kurum lise mezenu personel alımı yapacak. 

Söz konusu ilanda ise kurum Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre yapacağı personel alımlarında bünyesine toplam 15 kişi istihdam edeceğini açıkladı. 

Alımlar ise Aşçı pozisyonundan yapılacak. 

İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylardan talep edilen başvuru koşulları aşağıda aktarıyoruz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Aşçı alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar ilan metninde yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar arasında, genel başvuru koşulları, eğitim şartı ve KPSS şartı gibi koşullar bulunuyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan personel alım ilanında yer alan başvuru koşulları, 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları, Atanmak istediği unvanla ilgili olarak belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşıması, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşıması, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olması ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak 

EGM yayımladığı ilanına Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turizm/Otelcilik ve Turizm Dalının birinden mezun olan adayların başvuruda bulunabileceğini duyurdu.

Söz konusu ilanda ayrıca adayların ilana başvuruda bulunabilmesi için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı, KPSS-P94 puan türünden en az 65 almış olması gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü kamu personeli alım ilanına başvuru süreci 5 Mart tarihi itibariyle başladı. İlana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 9 Mart tarihine kadar Kimlik belgesi, 2 fotoğraf, mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği ve KPSS sonuç belgesi ile bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüklerine şahsen yapabileceklerdir. 

Bir Yorum

  1. emniyet genel müdürlüğünün 22.12.2017 de yayınlamış olduğu '' 2017-12-dönem kadrolu personel alimi '' ilanının başvuru sonuçlarının, ne zaman açıklanacağına dair bir bilgilendirme yapmanız mümkünmüdür acaba ?

  2. Peki lise mezunu olupta gecen seneler kpssye girmeyenlr ne olack.bence yas ve kpss kaldirlmali.

  3. O bölümlerden mezun değilim.asciyim.butun belgelerim var.kpssden 76 aldım.ama basvuramiyorum.yani orta öğretim kurumlarının herhangi bölümden mezun olmak şartı olursa daha iyi olur

  4. Ciraklik eğitim merkezinden yiyecek içecek hizmetleri alanı servis elemanligi(garson) kalfalık belgesi aldım uymuyordu…