Personel Alımı

EGM, TCDD ve Sayıştay Kamu Personeli Alımı Yapıyorlar

Kadrosunda personel açığını bulunan kamu kurum ve kuruluşları Devlet Personel Başkanlığı veya Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile personel alımlarına devam ediyorlar. 

Söz konusu kamu personeli alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde de EGM, TCDD ve Sayıştay tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını siz okuyucularımız için derledik. 

DEVLET KURUMLARINA KAMU PERSONELİ ALIMLARINDA ARANAN KOŞULLAR

Kamu kurum ve kuruşlularının yayımladığı ilanlara başvuru yapacak adaylardan Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları talep edilir. 

Adayların bu şartların yanı sıra alım yapacak kurumun belirlediği koşullara da haiz olması istenir. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aşağıda genel başvuru koşullarını aktarıyoruz. Özel şartlara haberimizin altında yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Genel Başvuru Koşulları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, Alım yapılacak unvana göre belirlenen eğitimşartını sağlamak, Kamu Personeli Seçme Sınavından istenilen düzeyde puan almış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, muaf tutulmak yada tecilli durumda olmak.

BAŞVURU SÜRECİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Sayıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. 

İlanlara son başvuru tarihi ise her bir kurum için farklılık gösteriyor. 

İLANLARA İLİŞKİN DETAYLAR

Yukarıda genel başvuru şartlarına ilişkin detaylarını aktardığımız personel alım ilanlarında yer alan tüm detayları sizlere aktarıyoruz. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Alım İlanı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında alımların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralamasına göre yapılacağı belirtildi. 

Meteoroloji Mühendisliği kadrosunda yapılacak alımlara başvuru için adaylardan KPSS’den 70 almış olmaları talep ediliyor. 

EGM tarafından yayımlanan personel alım ilanına son başvuru tarihi 13 Nisan olarak duyuruldu. 

TCDD Genel Müdürlüğü Personel Alım İlanı

TCDD Genel Müdürlüğü, İşkur aracılığıyla yayımladığı ilanında personel alımlarının iki farklı birimde görevlendirileceğini duyurdu. İlana göre alımı yapılacak personeller Vangölü Feribot Müdürlüğü (Bitlis/Tatvan) ve Vangölü Feribot Müdürlüğü Van İskele Şefliğinde (Van) istihdam edilecek.

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) sonuçları geçerli olup,2016 KPSS P94’ten en az 60 puan almış olmalarını talep ediyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Tesviyeci alım ilanına başvurular başlamış olup ilana son başvuru tarihi 12 Nisan olarak açıklandı. 

Sayıştay Başkanlığı Personel Alım İlanı

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına göre kurum 45 personel istihdamı yapacak. Sınav usulü ile yapılacağı duyurulan alımlarda ise Denetçi Yardımcısı alımı yapılacak.

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanında KPSS şartı bulunmuyor. 

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını 18-24 Nisan tarihleri arasında yapabilecekler.