Personel Alımı

EGM ve MSB En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı yayımladıkları personel alım ilanları ile kadrolarında eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacaklarını açıkladılar.

EGM ve MSB tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanları ile ilgili detayları haberimizde aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadrolar arasında, ”Endüstri Mühendisi, Uçak Bakım Teknisyeni, Uçak Elektroniği Teknisyeni, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni, Makine Bakım Onarım Teknisyeni /Makine Bakım Onarımcısı, Kimya Teknolojisi Teknisyeni, Lastik Teknisyeni, Metal Kaplamacı, Metal Sac İşleme İşçisi, Marangoz, Sanayi Boyacılığı ve Uygulama Teknisyeni ve Malzeme Taşıyıcısı” kadroları yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadrolar arasında, Spiker, Ses Kayıtçısı ve Hizmetli kadrolarında toplan 27 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Genel Şartlar

Söz konusu ilanlarda yer alan özel şartlar arasında, Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, kamu haklarından mahrum olmamak şartları bulunuyor.

Özel Şartlar

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan kadrolar arasında yer alan Endüstri Mühendisliği kadrosu için sadece lisans mezunu olmak gerekiyor. Diğer kadrolara belirtilen alanlarda lise veya dengi bir okuldan mezun olmak yetiyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Spiker ve Ses Kayıtçısı alım ilanı için belirtilen şartlar arasında, kadrolara göre belirlenen eğitim seviyelerinden mezun olmak ve özel şartlar kısmında bildirilen sertifikaların bulunması gerekiyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetli alım ilanı için adayların; herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmaları, KPSSP-94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları yeterli olacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan söz konusu kamu personel alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanlığı personel alım ilanına başvuruların 29 Aralık 2017 tarihinde sona ereceği açıklanırken Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Spiker ve Ses Kayıtçısı alım ilanına başvuruların 15 Ocak – 19 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacağı açıklanırken Hizmetli alım ilanına başvuruların 8 Ocak – 12 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.