Personel Alımı

Ekim Ayında 60 KPSS Puanıyla 8 Bin 844 Kamu Personeli Alım İlanına Başvurabilirsiniz

Bazı kamu kurumları yayımladıkları kamu personeli alım ilanlarında adaylardan 60 KPSS puan şartı talep ediyorlar. 

Kamupersoneli.net olarak bizlerde siz okuyucularımıza 60 ve daha yüksek KPSS puanına sahip olan adayların başvuru yapabilecekleri kamu personeli alım ilanlarını derledik. 

ALIM YAPAN KURUMLAR VE ALIM YAPILACAK KADROLAR

DPB’de yayımlanan ve 60 KPSS ile başvuru yapabileceğiniz kamu personeli alım ilanı yapacağını açıklayan kamu kurumlarının listelerini siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Doğanhisar Belediye Başkanlığı, Meriç Belediye Başkanlığı, Sultangazi Belediye Başkanlığı 60 KPSS puanıyla kamu personeli alımı yapacaklar. 

Bu kurumların dışında ise bazı kurumlar adaylardan KPSS’ye girmiş olmak yada 50 KPSS Puan şartıyla kamu personeli alımı yapacaklarını açıkladılar. Bu kurumlar arasında da, ”Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi, Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi” bulunuyor. 

Bu alımlara ek olarak ayrıca adaylar, 60 KPSS puanlarıyla 8 bin polis alım ilanına başvuru yapabilirler. Bu alımlar için adayların lisans mezunu olmaları isteniyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumlarında çalışmayı hedefleyen adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları bulunuyor. Bu koşulların ilki tüm adaylar tarafından sağlanması talep edilen ve Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan koşullardan oluşuyor. 

Bu koşulların yanı sıra adayların ayrıca yukarıda yer alan kamu kurumları tarafından belirlenen özel koşullara da haiz olmaları isteniyor. Bu koşullara dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Sizlere aktardığımız kamu personeli alım ilanlarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla ilanlara ulaşabilirler. İlanlara ulaşmak isteyen adaylar aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden ilan metinlerini görüntüleyebilirler. 

Bir Yorum

  1. Yeter artık bıktık Allah askına peygamber askına lisans mezunları neden alınıyor ya verin önlisans ve lise mezunlarınada 60 kpss puanı nedir bu ya lise ve önlisans mezunları taşmı yesin yeter artık ya yeter