Personel Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 3 Farklı Kadroda Personel Alımı Yapıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladığı ilanlar ile ihtiyaç duyduğu pozisyonlarda personel alımı yapmaya devam ediyor. 

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan, Emniyet Genel Müdürlüğü memur alımı ilanlarını, Kamupersoneli.net olarak siz ziyaretçilerimiz için derledik. Söz konusu ilanlarda yayımlanan kadrolar, adaylarda aranan genel şartlar ve ilanlar ile ilgili tüm ayrıntıları aşağıda aktarıyoruz. 

EGM TARAFINDAN ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

EGM tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında açıklanan kadrolar, Psikolog, Avukat ve Aşçı olarak bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce alımı yapılacak bu kadrolara başvurmak isteyen adaylarda aranan genel şartlar aşağıda yer almaktadır. 

KADROLARA GÖRE GENEL ŞARTLAR

Aşçı Alım İlanı Başvuru Şartları, 

Emniyet Genel Müdürlüğü Aşçı alım ilanına başvuruda bulunacak adayların sahip olmaları gereken genel nitelikler şu şekilde açıklanmıştır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, İlgili eğitim şartını taşımak (Lise mezunu olmak), 2016 yılında yapılan KPSS’den p-94 puan türünde en az 65 almış olmak, çalışmasına engel sağlık sorunu bulunamamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

Psikolog Alım İlanı Başvuru Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü Psikolog kadrosuna başvuru yapacak adayların sahip olmaları gereken genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak ve sağlık yönetmeliğinde yer alan şartları taşımak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak. koşulları yer alıyor.

Avukat Alım İlanı Başvuru Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü Avukat alım ilanı için başvuru yapacak adayların, adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşıması, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması, sağlık sorunu bulunmaması ve sağlık yönetmeliğinde yer alan şartları taşıması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olması, Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olması gerekiyor.

BAŞVURU SÜRECİ

EGM tarafından yayımlanan kadrolara başvuru yapacak adaylar, aşçı kadrolarına en son 15 Aralık tarihinde başvuru yapabilirler. Psikolog kadrosu için belirlenen son başvuru tarihi 8 Aralık olarak açıklanırken Avukat kadrosu için son başvuru tarihi 22 Aralık olarak bildirilmiştir.