Personel Alımı

En az 50 KPSS İle Kamuya 637 Sözleşmeli Personel ve Kadrolu Memur Alımı Yapılıyor

Kamupersoneli.net ailesi olarak siz okuyucularımıza Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını anlık olarak aktarıyoruz. 

Bu haberimizde de siz ziyaretçilerimiz için DPB’de yayımlanmış sözleşmeli personel ve kadrolu memur alım ilanlarını derledik. Yayımlanan bu ilanların toplamında çeşitli pozisyonlardan 637 kamu personeli alımı yapılacağı ilan edilirken bazı ilanlar için KPSS’ye girmiş olmak yeterli oluyor. Bazı kurumlar ise KPSS’den çeşitli taban puanlar belirleyebiliyorlar. 

KADROLU MEMUR ALIM İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar arasında iki kurum kadrolu memur alımı yapacaklarını duyurdular. Toplam 55 kadrolu memur alımı yapacağını duyuran kurumlar arasında ise Rekabet Kurumu Başkanlığı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu bulunuyor. Bu ili kurum yayımladıkları ilanlar ile KPSS puan sıralaması esasına göre Uzman Yardımcısı alımı yapacaklarını ve bu alımlara üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabileceklerini duyurdular. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANLARI

DPB İş İlanları sayfası üzerinden toplam 582 sözleşmeli personel alımı için ilan bulunuyor. Bu alım ilanları çok sayıda kurum tarafından yayımlandı. İşte sözleşmeli personel alımı için ilan yayımlayan kamu kurumları; 

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Erdek Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı

Yukarıda yer alan kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında ise çok çeşitli pozisyonlarda alımlar yapılıyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Sözleşmeli personel ve kadrolu memur alımı için ilan yayımlayan kamu kurumlarının ilanlarına başvuru yapacak adayların başvuru şartlarına dikkat etmesi gerekiyor. Bu koşullar kurumlara göre değişmekte olup ana başlıklarıyla sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak.