Personel Alımı

En Az 50 KPSS Puanıyla 74 İtfaiye, Zabıta ve Memur Alımı Yapılıyor

Bilindiği üzere siz okuyucularımıza kamu kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanlarını anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza başvuru süreci devam eden ve KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı açıklanan memur alım ilanlarını derledik. Söz konusu alım ilanlarını yayımlanan kamu kurumları, başvuru koşulları ve alım yapılacak kadrolara dair bilinmesi gerekenler haberimizde…

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN KAMU KURUMLARI

Kendilerine ait kurumsal internet siteleri üzerinden yayımladıkları ilanlar ile memur alımı yapacağını duyuran 4 kamu kurumu bulunuyor. Bu kamu kurumlarının listesi şöyle; İstanbul Zeytinburnu Belediyesi, Kırşehir İli Mucur Belediye Başkanlığı, Sivas ili Güneykaya Belediyesi, Bingöl Genç Belediye Başkanlığı. 

KADRO DETAYLARI

Haberimizin başında aktardığımız gibi yukarıda yer alan kamu kurumları KPSS puan sıralamasına göre personel alımı yapılıyor. Bu kurumlar tarafından yayımlanan kadrolar ve talep edilen KPSS puanlarına ilişkin detaylar şu şekilde,

50 KPSS Puanıyla Memur Alım İlanı; Mucur Belediyesi yayımladığı personel alım ilanında 50 KPSS puan şartıyla;  10 İtfaiye eri ve 8 Zabıta Memuru alımı yapacak. İlana lise, önlisan ve lisans mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. 

60 KPSS Puan Şartıyla Memur Alım İlanı; Sivas Güneykara Belediyesi 60 KPSS puan şartıyla yayımladığı ilan metninde Tahsildar, Hizmetli ve Zabıta Memuru pozisyonlarında memur alımı yapacağını bildirdi. İlanda yer alan kadrolara lise, önlisan ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. 

70 KPSS Puanıyla Memur Alım İlanı; Genç Belediye Başkanlığı ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere 70 KPSS puan şartıyla İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru alımı yapacak. Genç Belediye Başkanlığı memur alım ilanına da lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. 

70 KPSS Puanıyla Memur Alım İlanı; İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanlığı 70 KPSS puanıyla 42 Zabıta Memuru alımı yapacağını açıkladı. İlana başvuru yapacak adayların önlisans mezunu olmaları isteniyor. İlanda bölüm şartı bulunmazken lise ve lisans mezunu adaylar bu ilana başvuruda bulunamayacaklar. 

BAŞVURU KOŞULLARI

4 kamu kurumu tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak adaylar ilan metinlerinde yer alan tüm şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar ilanı yayımlayan kurum tarafından belirlenmekte olup her kurum hatta her kadro için farklılık gösteriyor. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu alım ilanlarında yer alan koşulları ana hatlarıyla aktarıyoruz. 

İlan edilen memur kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları isteniyor. Türk vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.