Personel Alımı

En Az Lise Mezunu 140 İtfaiye ve Zabıta Memuru Alım İlanına Başvurular Sona Eriyor

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri personel alım ilanına başvuru süreci 15 Haziran tarihinde sona erecek. İlana dair detaylar şu şekilde,

140 PERSONEL ALIM İLANINA BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR

DPB’nin internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanında Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına 100 İtfaiye Eri ve 40 Zabıta Memuru alımı yapılacağı ilan edilmişti. İlana göre söz konusu kadrolara yapılacak memur sayısı ve eğitim durumuna ilişkin ayrıntılar şöyle, 

Kurum lise mezunu 30 İtfaiye Eri, önlisans mezunu 40 İtfaiye Eri ve 20 Zabıta Memuru ve lisans mezunu 30 İtfaiye Eri ve 20 Zabıta Memuru alımı yapacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu 140 İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan başvuru koşullarına haiz olmaları talep ediliyor. Başvuru koşullarını sağlamayan adayların başvurularının geçersiz olacağı bildirildi. İlan metninde yer alan başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak., KPSS’den en az 70 almış olmak, 

Bu koşulların dışında ayrıca adaylardan, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. şartlarının sağlanması isteniyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında yer alan başvuru bilgilerine göre, ilana başvurular 15 Haziran tarihinde sona erecek. Kurum ilana başvuru yapacak adayların başvurularını Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen yapacaklarını duyurmuştu.