Personel Alımı

En Az Lise Mezunu Adaylar Dikkat ! Kamuya 3 Bin 765 Personel Alınıyor !

Kamu kurum ve kuruluşları Devlet Perosnel Başkanlığı ve kendi kurumsal internet siteleri aracılığı ile personel alım ilanlarını yayımlayarak personel alımı yapacaklarını duyurdular. Söz konusu ilanlara göre toplamda en az lise mezunu 3 bin 765 personel alımı yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak personel alımına ilişkin “Kırıkkale Üniversitesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Astana Büyükelçiliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Su Enstitüsü, Balıkesir Üniversitesi, DHMİ, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” ilanlarını yayımladılar.

GENEL ŞARTLAR

Yayımlanan ilanlara göre genel şartlar farklılık göstermektedir. Konu hakkında bazı ilanlarda askerlik görevini yerine getirmiş olmak veya en az 2 yıl tecilli olması gerekiyor. Ayrıca muaf veya yedek sınıfa geçmiş olmakta kabul ediliyor. 

Tüm bunların yanı sıra ilanlara başvuru yapacak olan adayların 18 yaşından küçük olmamaları gerekmektedir. Kadrolara göre talep edilen eğitim seviyelerinden mezun olmak şartı da genel şartlar arasında yer almaktadır.

KPSS şartı talep edilen ilanlarda kurumlara göre en az puan seviyesi belirlenmiştir.

Aşağıdaki linkler üzerinden ilanların genel şartlarını görüntüleyebilir ve başvuruların nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. İşte kurumlar tarafından yayımlanan ilanlar: