Personel Alımı

En Az Lise Mezunu Kadrolu 40 Memur Alımı ! Son Başvuru 30 Ekim

Adalet Akademisi tarafından geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu kadrolu memur alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular 15 Ekim’de başladı ve 30 Ekim’e kadar devam edecektir. 

Yayımlanan ilanda yapılacak sınav ve KPSS B grubu puan durumuna göre Türkiye Adalet Akademisinde çalıştırılmak üzere 40 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı ifade edildi.

ARANAN ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda aranan şartlar şöyle:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak.

KPSS ŞARTI

İlana başvuru yapacak olan adaylarda KPSS şartı aranmaktadır. Buna göre Lisans mezunları için 2018 KPSS P3, önlisans mezunları için 2018 KPSS P93, ortaöğretim mezunları için 2018 KPSS P94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak şartı bulunuyor.

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 30 Ekim’e kadar yapabileceklerdir. Adaylar başvurularını Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine kılavuzda belirtilen belgeler ile şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır.

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Başkanlığımız internet sitesinde ilân edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.