Personel Alımı

En Az Lise Mezunu ve 60 KPSS İle 2 Bin 363 Personel Alım İlanına Başvuru Yapabilirsiniz

3 farklı kamu kurumu en az lise mezunu olmak kaydıyla çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından personel alım ilanları yayımladılar. Bu kurumlar yayımladıkları ilanlarında çok sayıda pozisyon için kamu personeli alımı yapacaklar. 

Bu alım ilanları arasında KPSS şartsız, KPSS’ye girmiş olmak şartıyla ya da 60 KPSS şartıyla yayımlanan ilanlar bulunuyor. İşte ilanı yayımlayan kurumlar ve detayları,

3 DEVLET KURUMUNA KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILIYOR

DPB üzerinden duyurulan ve kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanları 3 kurumca yapılıyor. Bu kurumlardan birisi Milli Savunma Bakanlığı; MSB yayımladığı personel alım ilanında 26 kamu personeli alımı yapacağını ve adaylardan KPSS şartı talep etmediğini duyurdu. TCDD Taşımacılık A.Ş yayımladığı ilanında tek bir pozisyondan 60 KPSS taban puan şartıyla kamu personeli alımı yapacak. Önlisans mezunu adayların başvuru yapabileceği alım ilanında tek bir kadrodan toplam 73 personel alımı yapılacak. 

KYK Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda ise normal (engelli ve eski hükümlü olmayan) adaylar arasından 2 bin 264 personel alımı yapılacağı ilan edildi. 8 farklı pozisyon için yapılacak alımlarda KPSS şartı değişiyor. İlanda yer alan bazı pozisyonlar için 60 KPSS şartı talep edilirken bazı kadrolar için ise KPSS şartı istenmiyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlan metinlerinde yer alan başvuru koşullarına göre her kurum alım yapacağı pozisyon için ayrı ayrı başvuru şartları talep ediyor. Bu şartlar her kurum için hatta aynı kurum tarafından yayımlanan diğer pozisyonlar için farklılık gösteriyor. 

Kamupersoneli.net olarak bu başvuru koşullarını sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Türk vatandaşı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 

Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak. Yaptırılacak Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak). Adayların başvuru yapacakları görevleri düzenli yapmasına engel sağlık sorunu bulunmamak, İlan metinlerinde yer alan eğitim ve KPSS şartlarının sağlanması ve yine kadrolara göre değişen deneyim şartının sağlanması

Bir Yorum