Personel Alımı

En Az Lise Mezunu ve 70 KPSS Puanıyla Büro Memuru, Destek Personeli, Hizmetli ve Şoför Alımı Yapılıyor

Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladıkları ilanlar ile farklı kadrolarda çok sayıda personel alımı yapacaklarını duyurmuşlardı. 

Bu iki kurum tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan Büro Memuru, Destek Personeli, Hizmetli ve Şoför alımı yapıyorlar. 

Söz konusu kadrolar için yayımlanan memur alım ilanlarında talep edilen başvuru koşullarını ve başvuru sürecine dair tüm bilinmesi gerekenleri siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

KADROLARA DAİR DETAYLAR

 Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında 70 KPSS puanıyla aşağıda yer alan kadrolar için başvuruda bulunabilirsiniz. 

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 765 personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

Adli Tıp Kurumu yayımladığı personel alım ilanına göre, kurum Büro Memuru pozisyonu için 41, Şoför pozisyonu için 7, Teknik Hizmet Personeli 24 ve Hizmetli pozisyonu için ise 27 personel alımı yapacak. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan personel alımlarına başvuru yapacak adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Adayların ayrıca her kurum tarafından ilanda yer alan her bir kadro için ayrı ayrı belirlenen başvuru koşullarının da sağlamasını gerektiğini duyurdu. İlan metinlerinde yer alan genel başvuru koşulları şu şekilde, 

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, KPSS’den en az 70 almış olmak, her bir kurum tarafından belirlenen yaş şartını sağlamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak.

İlanlara başvuru yapacak adaylardan başvuruları kabul edilenlerin ayrıca yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonuçlarının olumlu olması bekleniyor.