Personel Alımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Personel Alımı Yapılıyor !

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere KPSS şartı ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan ilanda 20 adet uzman yardımcısı alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Söz konusu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular devam ediyor. Yayımlanan ilana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı ve ilana başvuru yapacak olan adayların başvurularını 2 Şubat 2018 tarihine kadar yapabilecekleri belirtildi. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formu, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı ve başvuru kılavuzunda belirtilen belgelerle gerçekleştireceklerdir. Adaylar bu belgelerle Enerji Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvurularını yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların “KPSS’den 75 ve üzeri puan almış olmak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.