Personel Alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 50 KPSS Puanıyla Kamu Personeli Alım İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımladığı bir duyuru ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını açıklamıştı. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralamasına göre yapılacak personel alımlarına dair tüm detayları siz okuyucularımıza tekrar hatırlatıyoruz. 

SPOR BAKANLIĞI 3 BİN 200 PERSONEL ALIM İLANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü merkez ve/veya taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere alımı yapılacağı ilan edilen personel alımında çeşitli pozisyonlarda 3 bin 200 personel alımı yapılacak. 

KPSS’den en az 50 puan almış adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanında yer alan alım yapılacak kadrolara dair detaylar şu şekilde,

Bakanlık yayımladığı ilanında 1800 Antrenör ve 1400 Spor Uzmanı alımı yapacağını ilan etti. İlana göre Spor Uzmanı pozisyonlarına dair ayrıntılara göre alımlar 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü şeklinde yapılacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Kadro detaylarına dair bilgileri aktardığımız personel alım ilanında, ilan metninde yer lan başvuru koşullarını sağlamayan adayların yapacakları başvuruların geçersiz olacağı ilan edildi. İlan metnine göre adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan koşulları ardından kadrolara göre belirlenen özel şartları sağlamaları gerekiyor. 

Genel Koşullar;

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Başvuru tarihinin son günü itibariyle 60 yaşından büyük olmamak, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.), Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak, disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak.

Özel Koşullar;

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan KPSS (B) grubu (KPSS P3) puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak ve ilan metninde yer alan her bir kadro için ayrı ayrı belirlenen eğitim şartını sağlamak.

BAŞVURU SÜRECİ

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan 3 bin 200 personel alım ilanında yer alan pozisyonlara başvuru yapacak adaylar başvurularını 4 Haziran tarihine kadar yapabilecekler. İlana başvurular e-Devlet kapısı ile http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak ve ilgili evrakları sisteme yükleyerek elektronik olarak yapılacaktır. 

İlana dair diğer detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA