Personel Alımı

Göç İdaresi Başkanlığı Avukat Pozisyonu İçin Personel Alıyor

Göç İdaresi Başkanlığı yayımladığı ilanı ile avukat kadrosu için personel alımı yapacağını duyurdu. Peki ilana başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? Tüm detaylar haberimizde…

Göç İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Göç İdaresi Başkanlığının çeşitli şartlar kapsamında avukat pozisyonu için personel alımı yapacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak söz konusu ilanda avukat kadrosu için 5 adet personel alımı yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Konu ile ilgili olarak belirtilen ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartları karşılamaları gerekmektedir. Buna göre söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar “657 sayılı Devlet memurları kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak, Hukuk fakültelerinden yada bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş öğretim kurumlarından mezun olmak, Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından KPSSP3 puan türünden en az 75 almış olmak, başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak” şartların haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlardan birini bile taşımayan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilan için başvurular Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün internet adresi üzerinden veya kurumun Çamlıca Mahallesi 122. sokak no:4 Yenimahalle/Ankara adresinden temin edilecek başvuru formunun eksiksiz doldurulmasıyla gerçekleştirilecektir. Başvuru formunun doldurulmasının ardından aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaştığımız başvuru evrakları ile şahsen veya posta yoluyla İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına müracaatlar yapılacaktır. Ayrıca söz konusu ilana başvurular 25 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 29 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞVURUDA GEREKLİ EVRAKLAR

Göç İdaresi, Başkanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların başvurular esansında “Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin çıktısı, Özgeçmiş, Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya onaylı örneği” belgelerine sahip olmaları gerekmektedir.