Personel Alımı

Gümrük Bakanlığı 1750 Muhafaza, Muayene ve Büro Memuru Alım İlanı İçin Başvuru Süreci Sona Eriyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet adresi ve Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden yayımladığı ilan ile çok sayıda kamu personeli alımı için ilan yayımlamıştı. 

Söz konusu alım ilanına başvuru süreci 23 Mayıs tarihinde başlamıştı. İlana başvuru süreci ise 1 Haziran tarihi itibariyle sona erecek. Adayların 1 Haziran tarihinde, Gümrük Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 

İlana dair bilinmesi gereken tüm ayrıntıları siz okuyucularımıza Kamupersoneli.net ailesi olarak tekrar hatırlatıyoruz. 

GÜMRÜK BAKANLIĞI 1750 MEMUR ALIM İLANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metnine göre, bakanlık 3 farklı pozisyonda toplam 1750 memur alımı yapacak. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı ilan edilen memur alımlarına dair kadro detayları ise şu şekilde,

Gümrük Bakanlığı; Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri, Ticaret İl Müdürlükleri, Döner Sermaye İl Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere, 1250 Muhafaza Memuru, 400 Büro Memuru ve 100 Muayene Memuru alımı yapacak. 

KADROLAR İÇİN TALEP EDİLEN EĞİTİM ŞARTI

Gümrük Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan kadrolara başvuru yapacak adayların, ilan metninde yer alan eğitim şartını sağlamaları gerekiyor. 

Muhafaza Memur Pozisyonuna, en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve İdarî bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. 

Muayene Memuru Pozisyonuna, en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecek. 

Büro Memuru Pozisyonuna, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve İktisadî ve İdarî bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme bölümlerinden mezun olmak ve en az iki yıl süreli eğitim veren adalet meslek yüksekokulu ile meslek yüksekokullarının adalet, bankacılık ve sigortacılık önlisans programlarından mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlana başvuru yapacak adayların yukarıda yer alan eğitim şartının yanında bakanlık tarafından açıklanan diğer koşullara da haiz olması gerekiyor. 

Bu koşullar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. kurum tarafından talep edilen yaş aralığında bulunmak ve Arşiv Araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. şartları yer alıyor.

KPSS Şartı;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; Muhafaza, Büro ve Muayene Memuru pozisyonlarına başvuru yapacak adayların, 2016 yılı KPSS’de lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmalarını talep ediyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularını bakanlığın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurmak suretiyle yapmaları gerekiyor. Bakanlık bu konuda yapmış olduğu açıklamasında adayların kendilerine ait bilgileri sisteme eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerektiği uyarısında bulundu.