Personel Alımı

Gümrük Bakanlığı Muayene Memuru Alımına Kimler Başvurabilir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıktan memur alımı ile ilgili süreç  21 Ekim’de başlıyor. Peki Gümrük ve Muayene Memuru Alımı için kimler başvuruda bulunabilir?  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 50 Muayene Memuru alımı yapacağını Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurdu.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

İlgili alım ilanında başvuruda bulunabilmek için belirtilen Genel Şartlar ise şu şekilde ; Adayın 657 sayılı DMK’nın 48’inci maddesinde belirtilmiş şartları yerine getirebilmesi, 2016 KPSSP3 Puan türünden en az 70 ve üzerinde puan almış olması , En az 4 senelik eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve İdarî bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının fakülte veya yüksekokullarından mezun olması, Ya da ilgili denklik belgesine haiz olması,  35 Yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM 2016

Başvurular 21 Ekim 2016 tarihinde başlayacak ve 31 Ekim 2016 tarihine kadar sürecek .

BAŞVURULAR RESMİ SİTEDEN

Başvuru işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.gtb.gov.tr adresinden yapılabilecek. Adayların başvuru formunda belirtilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru girmesi gerekiyor.