Personel Alımı

HSK, DİB ve KDK Personel Alımı İçin DPB'de İlan Yayımladılar!

Kamupersoneli.net olarak; Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanlarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Söz konusu yayımlanan ilanlarla alakalı olarak detaylar sitemizde.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlanarak 518 personel alımı yapılacağı ifade edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 55 uzman yardımcısı alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular 3 Ekim’de başladı ve 17 Ekim’de sona erecek.

Bunun yanı sıra DİB tarafından yayımlanan ilanda ek yerleştirme kapsamında 463 personel alımı yapılacağı da ifade edildi. Bu ilana da başvurular 15 Ekim’de başlayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kurulda görev yapmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 74. maddesi gereğince kamu kurumlarından naklen atama ile Avukat alımı yapacağını duyurdu. 

Toplam 2 avukat alımı yapacağını ilan eden kurul, ilana başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair de bilgiler verdi. İşte HSK naklen atama ile avukat alım ilanına dair bilinmesi gerekenler, 

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU PERSONEL ALIMI DETAYLARI

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan naklen avukat alım ilanına göre, kurul 6 kadro dereceli ve 5 kadro dereceli toplam 2 avukat istihdamı yapacak. 

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan alım ilanı ile adaylara duyurulan naklen avukat alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını ilanın yayımlanmasının ardından 15 gün içinde yapacaklar. İlana son başvuru tarihi ise 17 Ekim olarak açıklandı. 

Kamu Denetçiliği Kurumu Genel İdare Hizmetleri sınıfında açık bulunan 9 uncu derece kadrolarda görev yapmak üzere kamu personeli alımı yapacak. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı açıklanan personel alımlarına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuruları kabul edilecek. 

Peki ilana hangi üniversite bölümlerinden mezun adaylar başvuruda bulunabilecek ve diğer başvuru koşulları neler? İşte ilana dair tüm ayrıntılar,

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU PERSONEL ALIMI DETAYLARI

Kamu  Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanında tek bir pozisyona alım yapılacağı açıklandı.

Hukuk bölümü mezunu adaylar arasından 7 Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. İlana göre kurum ayrıca 8 Uzman Yardımcısı daha istihdam edecek.

Bu 8 Uzman Yardımcısı pozisyonlarına ise Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek. 

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yayımlanan Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru süreci 22 Ekim 2018 Pazartesi günü başlayıp 05 Kasım 2018 Pazartesi günü sona erecek.