Personel Alımı

İBB 500 Zabıta Memuru Alım İlanına 3 Günde 31 Bin Başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, DPB üzerinden bir ilan yayımlamış ve 60 KPSS puan şartıyla Zabıta Memuru alımı yapacağını ilan etmişti. 

İBB tarafından yayımlanan ilanda lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri Zabıta Memuru alım ilanına başvuru süreci ise 9 Ağustos tarihinde başladı. 9 Ağustos tarihinde başlayan evrak teslim etme sürecinde ise şuana kadar 30 bin 756 kişinin başvuru yaptığı açıklandı. 

3 GÜNDE 30 BİN 756 BAŞVURU

Başvurular için internet ortamında doldurulan iş talep formuyla birlikte talep edilen diğer evrakları tamamlayan adaylara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde boy ve kilo ölçümü yapıldı. Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre alınacak 500 Zabıta Memurluğu pozisyonu için ise binlerce başvuru yapıldı. 

İBB tarafından açıklanan rakamlara göre 9 Ağustos-12 Ağustos tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlatan toplam aday sayısı 30 bin 756. Bu sayının ilanın son başvuru tarihine kadar ise artması bekleniyor. İBB lise, önlisans ve lisans mezunu 500 Zabıta Memuru alım ilanına son başvuru tarihi ise 15 Ağustos. 

İLANA DAİR DETAYLAR

Kamu kurumları tarafından yayımlanan her ilanda olduğu gibi İBB 500 Zabıta alım ilanını da siz okuyucularımıza anlık olarak aktarmıştık. Bu kapsamda ilanda yer alan kadro detaylarını sizlere bir kez daha hatırlatıyoruz. 

İlan göre İBB en az lise mezunu 375, önlisans mezunu 82 ve lisans programlarından mezun adaylar arasından ise 43 Zabıta Memuru alımı yapacak. İlana genel başvuru koşullarının yanı sıra 2016 KPSS’den en az 60 puan almış adaylar ile fiziki koşulları sağlayanların başvuruları kabul edilecek. Buna göre erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekiyor. İlanda ayrıca 30 yaş sınırı bulunuyor. 

Bir Yorum

  1. Zabıta yaşı neden 40 yaş sınırı olmuyor kpss sınavına girerken yaş sınırı yok