Personel Alımı

İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TSE Kamu Personeli Alımı Yapıyorlar

3 farklı kamu kurumu yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapıyorlar. KPSS puan sıralaması esasına göre ve KPSS şartı olmadan yapılan alım ilanlarına ise farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar başvuruda bulunabilecekler.

Peki söz konusu alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen koşullar neler? İşte ilanlara dair bilinmesi gereken ayrıntılar,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İçişleri Bakanlığı yayımladığı alım ilanında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere 15 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana KPSS puanı olan adaylar KPSS puanları ile başvuruda bulunabilecek. KPSS puanı bulunmayan adayların KPSS puanları ise 70 olarak kabul edilecek.

Adalet Bakanlığı 8 farklı şehirde yer alan adliyeler tarafından yayımlanan ilanlarda KPSS şartı olmadan kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. Tercüman bilirkişi kadrosuna yapılacak alımlara ayrıca en az ilkokul mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yayımladığı bir ilan 60 KPSS puan şartıyla personel alımı yapacağını açıkladı. Güvenlik Görevlisi kadrosu için yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adayların en az önlisans mezunu olması talep ediliyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar aşağıda yer alan şartlara haiz olması gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.