Personel Alımı

İlanlar DPB'de Yayımlandı! Bakanlıklara 24 Bin 496 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilanlara göre 6 farklı bakanlığa kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

Bu bakanlıklar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarını Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

HANGİ BAKANLIKLARA ALIMLAR YAPILIYOR?

Devlet Personel Başkanlığı veya kendilerine ait internet siteleri aracılığıyla kamu personeli alım ilanı yayımlayan 6 farklı bakanlık bulunuyor.

Adalet Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı

BAŞVURU KOŞULLARI

Bakanlıklar alınacak kamu personeli alım ilanlarında adaylardan, devlet memurları kanununda yer alan başvuru genel koşullarının sağlanması ve ilanda yer alan pozisyonlara göre belirlenen özel koşullara da haiz olunması talep edilmekte.

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza devlet memurları kanununda yer alan başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. İlanlarda yer alan özel koşullara ise yukarda da belirttiğimiz gibi haberimizi altında yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları ise;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak) ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak” olarak açıklandı.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen özel başvuru şartları ise;

Alım yapılacak unvana göre belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak, KPSS şartı varsa istenen puan düzeyinden bir puan almış olmak ve unvanlara göre belirlenen yaş şartını sağlamak, varsa tecrübe şartını sağlamak ve talep ediliyorsa YDS’den istenilen düzeyde puan almış olmak şartlarına yer veriliyor.

Bir Yorum

  1. Gıda tarım ve hayvancılık bakanligi da gıda mühendisi alımı yapsın rica ediyoruz

  2. Tapu ve kadastro 2500 alımı olacaktı bunun 1500 yapıldı kalan 1000 alımı gündeme getirebilirimsiniz teşekkürler

  3. GTHB alımları ne oldu alım yapmayan tek bakanlık olarak tarihe mi geçmek istiyor sayın bakan.

  4. GTHB alımları ne oldu alım yapmayan tek bakanlık olarak tarihe mi geçmek istiyor sayın bakan.