Personel Alımı

İŞKUR Aracılığı İle Kamuya Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile çeşitli ilanlar yayımlanıyor. Yeni yayımlanan ilanlara göre kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. 

BAŞVURU DETAYLARI

İŞKUR tarafından yayımlanan bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylar ilanların başvuru numarasını kaydederek İl İlçe İŞKUR Müdürlükleri aracılığı ile veya İŞKUR üyeliği olan adaylar için online başvuru imkanı bulunmaktadır. İlana online başvuru yapmak isteyen ancak üyeliği olmayan adayların İŞKUR’un web adresi üzerinden kolaylıkla üye olabilir. Konu ile ilgili olarak ilanlara başvuru yapacak olan adaylar “https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx” web adresini tarayıcılarının adres satırına yapıştırarak çıkan ekranda iş yeri türünü kamu olarak seçerek ilanalra başvuru yapabilirler. 

GENEL ŞARTLAR

Bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

“Türkiye Cumhuriyeti vatabdaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğretim mezunu olmak “